Corona Virus

01-02-2021

Nooit eerder werden de meesten van ons geconfronteerd met zoveel verschillende facetten van een samenleving. Een virus wat mensen heel ziek kan maken werd een onderwerp waar iedereen mee te maken kreeg. De angst voor een mogelijke dood ?! Berichten en beelden, steeds meer ervaringen ook van mensen dichterbij waren dreigend en soms heel heftig om mee om te kunnen gaan. Op wereldniveau (WHO) werd een pandemie uitgeroepen. ( de definitie van een pandemie was in 2009 door hen  aangepast .... het aantal doden door een virus speelt geen rol meer ? )  Bij niet iedereen kwam het zo diep binnen maar in het algemeen was er veel angst voelbaar. Voor die groep mensen die zowieso al kwetsbaar waren, door wat dan ook, kwam deze stress er extra bij. Het duurde ook lang en eigenlijk duurt het nu nog steeds voort.

Gelukkig is door de WHO kort geleden gepubliceerd dat er minder mensen sterven aan dit virus dan eerst gedacht werd; 0,15% i.p.v. 3% wat ze aanvankelijk aangenomen hadden, meer dan 98% van de mensen worden niet ziek of ervaren alleen milde klachten, die weer overgaan. Mutaties zijn er wel, die zouden besmettelijker kunnen zijn maar vooralsnog niet dodelijker.... 
Voor mij ,al eerder, reden om de angst en paniek die ik om me heen nog ervaarde, mede ondersteund door de maatregelen die maar aanbleven en zelfs opgeschaald werden, dieper te gaan onderzoeken ! Er zijn zoveel aspecten in onze samenleving die een rol spelen in hoe wij als samenleving omgaan met alles wat waardevol is voor ieder mens afzonderlijk en als groep(en), hier in onze directe omgeving maar ook europawijd en wereldwijd. Hoe zijn al die waardevolle zorgen en zaken geregeld ? Gaat dat (nog) goed of kan het beter ?Misschien moet het eens beter omdat er noden zijn onstaan waar oude oplossingen niet meer zo goed of helemaal niet helpen ?! Ja, dus en niet zomaar enkele aspecten van onze samenleving. Er is een diepgaande transformatie nodig !

Open staan voor een ander geluid en idee├źn die je nog niet kent of onderzocht hebt, is een voorwaarde om te kunnen groeien. Als mens individueel maar ook op het niveau van samenleven. samenleving/maatschappij. Daarin met een vrij gevoel kunnen en mogen ontdekken wat voor jou fijn voelt en wenselijk is.

Door onder andere de vele media-mogelijkheden tegenwoordig, kunnen we de informatie die we nodig hebben om tot een eigen oordeel en visie te komen ook wereldwijd vinden of opvragen. Niet alles is openbaar en er worden ook feiten verdraaid, en er is sensuur !  Misschien zelfs meer dan we nu denken of willen aannemen nog ?  Maar meer dan ooit geven mensen nu ook hun kennis en ervaringen door aan anderen. Er valt zoveel te zien en te ervaren dat het soms een jungle lijkt waar je moeilijk wegwijs in wordt. Toch, al doende leer je waar en hoe je wijzer kunt worden in deze overvloed van ervaringen, voorbeelden en visies. Je leert je eigen antennes scherper in te stellen, je onderscheidingsvermogen groeit. Antwoorden stapelen zich op. Nieuwe vragen onstaan dan ook altijd weer, onze ontwikkeling houdt nooit helemaal op. Daarom rustpauzes nemen, om alles goed te kunnen verwerken, blijven altijd dan weer zeer belangrijk. 

In deze tijd waar meer levensvragen aan de oppervlakte komen dan ooit hiervoor, is de behoefte aan antwoorden nodiger dan ooit. Antwoorden die in jezelf naar boven komen maar ook antwoorden die door contact met anderen dichtbij en wereldwijd nu gegeven worden. 

Een wijze huisarts en docent vertelde mij ooit; Niets is besmettelijker dan Gezondheid ! 

Ik wens jou toe dat je antwoorden mag vinden op jouw vragen ! Dat je een beetje of meer verlichting mag voelen waar je zwaarte voelt. Ik wens je toe dat je nieuwe wegen vindt en oplossingen. Ze zijn er voor ons om ontdekt te worden.  Ik wens je liefdevolle verbindigen ,vrijheid , je veilig kunnen voelen, gezondheid en levensgeluk toe !


Maak een gratis website.