multi seksuele sensualiteit

28-07-2020

Wie ben ik, wat wil ik, doe ik en ben ik op romantisch seksueel gebied ?

Een vaststaand gegeven en gevoel of ontwikkeld dat zich bij je in soms onverwachte riching(en} ? 

Op mijn 18e , ik was nog groen achter de oren en nog niet verliefd geweest, sprak ik uit naar een kleurrijke kennis; het maakt mij niet uit of ik verliefd wordt op een vrouw of man, ik heb enorme behoefte aan hartscontact - liefde en dat is wat telt !

Seksuele diversiteit: hetero's vallen op het andere biologische geslacht, homo's op hetzelfde geslacht en biseksuelen zijn aangetrokken tot beide geslachten. Mensen die vinden dat iemands biologisch geslacht er niet toe doet, noemen zichzelf queer.

Genderidentiteit: het innerlijke gevoel een jongen, een meisje of (geen van) beiden te zijn. Meestal komt dit gevoel overeen met het biologische geslacht: je wordt geboren met een meisjeslichaam en voelt je ook vrouw (en omgekeerd). Bij transgenders stemt dit gevoel niet overeen met hun biologische geslacht.

Transgender wordt gebruikt als overkoepelende term voor travestie, transgenderisme, transseksualiteit en alle andere vormen van gendervariantie. Transgender als parapluterm is toepasbaar voor alle mensen die 'gender non-conformerend' zijn: travestieten, drag queens en kings, vrouwelijke mannen, mannelijke vrouwen ...

Mensen die in hun gedrag, uiterlijk en/of innerlijke beleving niet zijn zoals we van een vrouw of man verwachten, noemen we gendervariant. Deze mannen en vrouwen gedragen zich vaak roldoorbrekend, maar dat maakt hen niet minder vrouwelijk of mannelijk. Het is niet omdat een vrouw kort haar heeft en sneakers draagt, dat ze in het verkeerde lichaam is geboren of holebi is. Hetzelfde geldt voor een man die graag gaat shoppen en dol is op roze. Die voorkeuren zeggen niets over iemands geaardheid.

Als gendervariante gevoelens zover gaan dat een man zich een vrouw of een vrouw zich een man voelt, spreken we over transgenderisme. Transgenders hebben permanent, langdurig en op verschillende vlakken (gevoel, beleving, interesses ...) het gevoel dat hun genderbeleving niet klopt met hun lichaam. Bij hen zijn zowel de vrouwelijke als de mannelijke genderidentiteit sterk aanwezig. Ook kan het voorkomen dat men zich soms man én soms vrouw voelt. Soms is een (gedeeltelijke) lichamelijke aanpassing nodig om de seksuele identiteit en genderidentiteit te laten overeenstemmen. Wat hun genderrol betreft, kunnen transgenders een heel eigen mix van mannelijke en vrouwelijke elementen verenigen.

Bij transseksuele personen komt de genderidentiteit niet overeen met het biologisch geslacht. Zij leven vaak (gedeeltelijk) in de gewenste genderrol en passen hun lichaam daarvoor al dan niet via medische ingrepen aan. Een transseksueel persoon heeft zowel op psychisch, sociaal als seksueel het gevoel beter te passen bij de andere sekse. Transseksualiteit heeft dus niets met seksualiteit te maken maar alles met het conflict tussen het biologisch geslacht en de genderidentiteit.

Toen ik geconfronteerd werd met een verliefdheid van mijn partner op een andere man, naast de liefde voor mij, voelde dit voor mij niet verkeerd maar juist heel natuurlijk. Door daar ruimte voor te maken ging ik ervaren dat mijn hart kon groeien, hij ging zelfs bij ons inwonen. Nadat we als 2 weduwnaren overbleven groeiden we nog meer naar elkaar en trouwden.  Het bleef daar niet bij, want toen later ikzelf verliefd werd op een vrouw, werd daar ook een goed voelende ruimte voor gevonden, binnen onze huwelijken, voor alle betrokkenen. Wie weet wat er later allemaal nog meer mogelijk wordt ?

Waar voel jij mogelijkheden en waar een vaste of voorlopige grens ?

Polyamorie is het kunnen houden van meer dan een persoon tegelijk en daar intimiteit mee delen. Al of niet dat de verschillende partners ook elkaar ontmoeten en in welke mate. Een open communicatie met alle betrokkenen is daarin voor mij een voorwaarde om verder te kunnen.Maak een gratis website.