Veilig ?

15-11-2019

 Veilig voelen ?!  


Waarom kun je je nog steeds zo snel angstig voelen ?     Wat heb je meegemaakt ? 

Heb je willen en kunnen vertellen hierover en voelde je je gehoord en gezien, begrepen en (nog steeds) geliefd ?  Hoe belangrijk en fijn is het als je ruimte ervaart bij een ander voor jou, jouw ervaringen, jouw gevoelens en gedachten. Als je zo liefdevol welkom wordt geheten en geholpen wordt om te gaan verwerken. 

Voor kinderen - mensen die extreme onveilige situaties hebben meegemaakt is de weg naar een leven met minder angst, meestal een zware en lange weg, die met bijzonder veel respect, liefdevolle aandacht en vooral ook geduld, omgeven dient te worden. Vertrouwen op jezelf

In de kern is je 'veilig voelen' een volledig vertrouwen op jezelf. En als je echt durft, daar ook naar handelen. Je hoofd min of meer uitschakelen en je overgeven aan dat wat er in het NU gebeurd. Dat je sterk genoeg bent om daadwerkelijk in het NU te voelen wat je voelt; wat het ook is .
Dat klinkt eenvoudig, maar is o zo moeilijk. Ooit heeft namelijk iemand, vaak meerderen, je op welke manier dan ook, duidelijk gemaakt dat jouw gevoel er niet toe deed en genegeerd mocht worden. De kracht terugvinden om precies het omgekeerde te doen -namelijk weten dat jouw gevoel er wel toe doet en niet genegeerd mag worden- vraagt wat van je. Dan is het goed om te weten dat jouw kracht en vertrouwen er gewoon zijn en altijd al zijn geweest. Het is van jou en blijft van jou !

Als je eraan toe bent, kun je er weer mee in contact gaan komen en opnieuw gaan voelen hoeveel het voor je kan betekenen om vanuit deze veiligheid te gaan leven. Meer ontspannen, vrij en speels.

Als je vroeger als kind onveiligheid hebt ervaren, dan is het van groot belang, alleen of met ondersteuning, in gesprek te gaan met dat deel in jezelf. Bewust de tijd en ruimte nemen om het innerlijke kind (jij) op schoot te nemen en liefdevol te troosten, te vragen wat het nodig heeft. Ondersteuning hierbij mogen en durven vragen en toelaten.   Maak een gratis website.