Vrijheid

14-09-2023

VRIJHEID

Vrijheid, je vrij voelen, vrij zijn, wat houdt dat in ?

Voor mij speelt .. vrij voelen .. een heel belangrijke rol in mijn leven. Kunnen doen en laten wat goed voelt, ook al kan dat verschillen met dat wat andere mensen doen. Mijn eigen gevoel en fijn voelen mag altijd voorop staan, zolang ik niemand anders daarmee kwets. Ik gun dat de ander(en) ook, dat ze leven zoals zij dat het fijnste ervaren. Elkaar die ruimte geven, die speelruimte, om te kunnen genieten van het leven als mens hier en nu, is erg belangrijk !

De verantwoordelijkheid voor hoe ik leef en het leven als mens beleef, ligt op de eerste plaats bij mijzelf. Als ik iets wens dan mag ik daar zelf uiting aan geven en uitzoeken hoe dat in mijn leven mogelijk kan worden. Dat is voor iedereen en elke keer, bij elke nieuwe wens weer opnieuw een avontuur van zoeken en ontdekken. Zoeken, vragen aan een ander, lezen, luisteren, zoveel mogelijkheden tegenwoordig Ook het universum, of als je wilt kun je het onze Bron of het Goddelijke noemen, kun je vragen om hulp daarbij. Hoe je antwoord krijgt kan op zovele manieren tot je komen en niet altijd in de vorm en tijd die je dacht of hoopte . . .

Laat je verrassen, raap alle moed bij elkaar en durf een stap te zetten, ook al is die in het begin misschien heel klein maar voelt die kleine stap als een hele moeilijke. . .

Ik zelf heb me ook al op vele momenten in mijn leven afgevraagd; is dit alles wat mogelijk is voor mij ?! Dan voelde ik mij beperkt en voelde ik me ergens gevangen. Niet altijd even goed voelbaar maar steeds weer kwam een wens in me op om meer te kunnen beleven en vooral meer of opnieuw weer te kunnen genieten. Ook al besefte ik vaak niet direct hoe dan en kan ik dat of durf ik dat wel ?! Als iets niet meteen lukt of duidelijk wordt dan probeer je het gewoon opnieuw of op een andere manier. Zet door en je zult vroeg of later antwoorden krijgen en ervaringen die je verder op de weg helpen die je wenst. Vindt mensen die je kunnen ondersteunen en vermijdt of negeer zoveel mogelijk die mensen die je niet steunen of zelfs tegenwerken.

Maak een gratis website.