Natuurdans

Natuurdans

momenteel bied ik geen natuurdans aan , wellicht later weer wel ... mocht je een fijne grote en lichte dansruimte in de regio weten, dan mag je me dat laten weten  ...

Natuurlijk bewegen 

Gewoon lekker bewegen en je uiten op fijne muziek, met een meditatie aan het begin en een stiltemoment op het eind. Minder in gedachten en meer in je lijf.

 Nog voor de tijd dat dans een kunstvorm werd , was dansen heel gewoon ..... een dagelijks medicijn van het volk. Alle rassen en alle mensen van alle leeftijden dansten. Als het leven moeilijk was en als het leven mooi was, als het leven bracht en als het leven wegnam. Als het eenzaam was en hartstochtelijk. Voordat de dans van vormen en choreografie├źn aan elkaar hing, was de dans gewoon een bewegingsreis van de ziel in het lichaam, een soort therapie, een medicijn, om van binnenuit te genezen en weer tot bloei te komen. 

Mijn wijze van aanbieden en begeleiden is vooral gericht op het scheppen van liefdevolle ruimte en veiligheid. Om zo het leven uit te nodigen. Met weinig aanwijzingen en praten , hoop ik jou/jullie uit te nodigen, te ver-leiden, om zelfstandig op een bewegingsreis te gaan en daar spelender-wijs je eigen vrijheid en genieten te ont-moeten.

De meditatie, de verschillende ritmes en sferen van de muziek en de andere bewegende-dansende mensen die je spiegelen, zullen je vast raken in je gevoelsleven.  Dat unieke in en van jou en de ander gaan toelaten, ervaren dat je die vrijheid en waarde aan jezelf mag en kunt geven, is nog niet zo gewoon. Vaak passen we ons nog aan aan wat anderen ons voorstellen-voordoen wat te doen en hoe te bewegen.  Een ander doet je voor hoe het het beste kan, volgens hem/haar of zoals het hoort of altijd al gedaan is, en jij volgt deze aanwijzingen. Voldoen aan een bepaalde structuur of vorm. Daar is niks mis mee, dat kan je inspireren,  alleen jouw menszijn (ziel) is een beetje of heel veel verschillend van de ander, en nu mag en kun jij ook je eigen aangeefster of aangever zijn, van binnen uit je eigen vorm voelen en kiezen en je eigen natuurlijke bewegingen volgen. Je eigen natuur Zijn . Ook klanken horen daarbij; welke klanken komen er in jou op om gehoord te willen worden ?!

Jij hebt ook , zoals iedereen, innerlijke connecties en begeleiding uit en in diepere lagen en dimensies. Via je gevoel en intu├»tie reiken  deze je waardevolle hints aan. Door daar meer contact mee te maken; stem je er maar op af, dan zul je steeds preciezer gaan ervaren wat voor jou het fijnste en beste zal zijn. Magisch . . . waardevol ! 

Voel jij je goed ...... dan heb je de wereld om je heen ook meer te bieden.

Dat lukt vooral goed wanneer je dit speels aanpakt en gaat oefenen. Daar zit en ontstaat jouw werkelijke genieten. Laat het maar toe .....  

Geef je maar over aan jezelf ..... 

Een spannend avontuur;  mogelijk een feestje, met heel veel kadootjes....Maak een gratis website.