Natuurdans

 Vrij bewegen en natuur-lijke dans

Vrij bewegen vanuit hart en ziel

Gewoon lekker bewegen en je uiten op fijne muziek, met een korte meditatie aan het begin en een stiltemoment op het eind. Minder in gedachten en meer in je lijf.

 Nog voor de tijd dat dans een kunstvorm werd , was dansen heel gewoon ..... een dagelijks medicijn van het volk. Alle rassen en alle mensen van alle leeftijden dansten. Als het leven moeilijk was en als het leven mooi was, als het leven bracht en als het leven wegnam. Als het eenzaam was en hartstochtelijk. Voordat de dans van vormen en choreografieën aan elkaar hing, was de dans gewoon een bewegingsreis van de ziel in het lichaam, een soort therapie, een medicijn, om van binnenuit te genezen en weer tot bloei te komen. 

Mijn wijze van aanbieden en begeleiden is vooral gericht op het scheppen van liefdevolle ruimte en veiligheid. Om zo het leven uit te nodigen. Met weinig aanwijzingen en praten , hoop ik jou/jullie uit te nodigen, te ver-leiden, om zelfstandig op een bewegingsreis te gaan en daar spelender-wijs je eigen vrijheid en genieten te ont-moeten.

De korte meditatie, de verschillende ritmes en sferen van de muziek en de andere al of niet bewegende-dansende mensen die je spiegelen, zullen je vast raken in je gevoelsleven.  Dat unieke in en van jou en de ander gaan toelaten, ervaren dat je die vrijheid en waarde aan jezelf mag en kunt geven, is nog niet zo gewoon. Vaak passen we ons nog aan aan wat anderen ons voorstellen-voordoen wat te doen en hoe te bewegen.  Een ander doet je voor hoe het het beste kan, volgens hem/haar of zoals het hoort.  Voldoen aan een bepaalde structuur of vorm. Daar is niks mis mee, dat kan je inspireren . . . alleen jouw menszijn (ziel) is een beetje of heel veel verschillend van de ander, en nu mag en kun jij ook je eigen aangeefster of aangever zijn, van binnen uit je eigen vorm voelen en kiezen en je eigen natuurlijke bewegingen volgen. Je eigen natuur-lijke Zijn . Ook klanken horen daarbij; welke klanken komen er al of niet in jou op om gehoord te willen worden ?! Niets moet of hoort zo, elk moment kun en mag je jezelf zijn, voelen en kiezen.  Soms in stilte zonder uiterlijke beweging , staan, zitten of liggen. . . .  Durf oordelen en overtuigingen losser te laten. Helemaal zonder contact te maken met een ander, all- één zijn met jezelf of juist wel in contact met die ene mens of meer. . . . voel je vrij. Laat het onstaan . . .

Durven spelen weer ..... en natuurlijk is het spannend zo'n avontuur . . . mogelijk een feestje, met verrassende kadootjes puur voor jezelf. 

Door dit samen met andere mensen gewoon te doen, ondersteunen we elkaar om vrijer beleven meer en meer toe te kunnen laten.  

Jij hebt ook , zoals iedereen, innerlijke connecties en begeleiding uit en in diepere lagen en dimensies. Via je gevoel en intuïtie reiken  deze je waardevolle hints aan. Door daar meer contact mee te maken; stem je er maar op af, dan zul je steeds preciezer gaan ervaren wat voor jou het fijnste en beste zal zijn. 

  Ook mensen die enigzins of meer immobiel zijn, zijn van harte welkom ! 

Vanaf maart 2023 ongeveer 1x per maand op zaterdagmiddag in een fijne gymzaal in het dorpje Hunsel -  Limburg

Data 11 maart, 1 april, 22 april, 20 mei en 24 juni

Bijdrage in de kosten 5 euro

Meer info na aanmelding

Maak een gratis website.