Ons leven is Liefdeskracht in ontwikkeling en uitvoering !


Wim Bongers en Wim itu Bravo 

In mijn voornaam staat de letter i voor de gevoelsmatige verbinding tussen vrouw en man, vrouWiman. De naam Wim itu voegt daarbij nog de gevoelsmatige verbinding (i) met de andere (tu=jij). Mijn achternaam vanaf mijn geboorte; Bongers, betekent van of uit de boomgaarde; de NatuurTuin vol overvloedig fruit. In de natuur voel ik de meeste harmonie. Nu ik de naam Wim itu meer ga gebruiken hoort daar een andere achternaan bij. Ik kwam uit bij Bravo, een samenstelling van mijn geboortenaam en de namen van mijn echtgenoot en partners. Tevens is bravo een bevestiging naar mezelf. Natuurlijk heb ik de andere nodig om mij in vrijheid mee te verbinden en daar bevestiging te ervaren. Maar uiteindelijk is bevestiging in en vanuit en door mezelf de belangrijkste. 

Omdat ik me vanaf mijn geboorte min of meer onveilig heb gevoeld heb ik me vooral aangepast aan waar er bij de mensen om me heen, ouders , broers en zussen etc, emotionele ruimte en aandacht voor was. Steeds meer kan ik er nu voor kiezen om ruimte te maken voor en te houden van, mijn echte eigen zelf .... ; wat dat ook is, wat daar te voelen is en dit te omarmen. De naam Wim itu Bravo geeft ruimte aan en nodigt mij uit om al dat nieuwe, naast dat wat ik heb mogen ervaren en Wim Bongers heet, te ervaren.  

Langzaam maar zeker, ben ik onderweg van het "mannelijke" in mezelf onderdrukken, naar dit meer en meer verwelkomen en hartelijk omarmen = liefhebben = in harmonie met al mijn "vrouwelijke" delen. Als jongen geboren uit een vrouwenlichaam voelde het vanaf het begin onveilig om anders te zijn dan het lichaam waar ik uit voortkwam. Mijn moeders baarmoeder waar ik zoveel verbinding en eenheid had ervaren.

Ik ben geboren in 1962, het 7e kind, in een liefdevol gezin met een eigen supermarkt-winkel tegenover het ziekenhuis in Weert, ons huis was woonhuis en winkel met alleen een portaaltje ertussen. 7 dagen per week was de winkel open, ook in de avonduren als het bezoekuur was in het ziekenhuis. Pap en mam werkten er  beiden, samen met enkele aangestelde hulpen. Wij kinderen hielpen ook mee, zo gauw we oud genoeg waren. Er was, net als in de meeste gezinnen toen, veelal onbewuste, emotionele verwaarlozing. Door enkele traumatische ervaringen eerder door mijn ouders en later door mijzelf beleefd, heb ik meer een gespannen dan ontspannen kindertijd en jeugd beleefd. Ik wist niet beter,  dit was normaal. Praten over emoties werd er nog nauwelijks. Eten en drinken, kleding en school, korte ontspanningsuitjes met het gezin, ook een korte vakantie bij ooms en tantes gelukkig wel.  Bij dieren, in onze kleine stadstuin en in de natuur voelde ik wel harmonie en daar kon ik me dan meer ontspannen. Op m'n 12e vond ik de overstap naar de middelbare school met 1600 leerlingen heel erg moeilijk. Ik snapte mijn spanningen niet en ook mijn moeder wist niet hoe ze mij kon helpen. Ze ging wel met mij op zoek naar ondersteuning bij onze huisarts en de conrector van school. Ook zij begrepen niet wat er scheelde en gingen ervan uit dat ik er wel overheen zou groeien. Omdat de spanningen daarmee niet verdwenen vroeg ik me, in mezelf, toen af; wat mijn leven voor waarde had, maakte het wat uit voor mij; leven of niet leven ?   Dit was het uitgangspunt van waaruit ik verder moest en ergens ook wilde in de mensenwereld.  Maar hoe . . .  ?!    Auw en wauw, wat een spannend avontuur !!!

In mij rees wel een stem die zei dat het goed was om te berusten, het zou moeten doen met wat er op dat moment was. En er was gelukkig vanaf dat moment iets meer rust om verder te kunnen !

Elke dag het-mijn leven beleven;  meer een toeschouwer was ik eigenlijk. Echt spontaan zijn kon ik nog niet. Praten over angsten en wat je nog meer voelt kende ik alleen oppervlakkig. Dat deden toen nog erg weinig mensen. Mijn zus ging naar een opleiding om kleuterleidster te worden en daar kreeg ze te maken met een soort sensitivity-training. Haar verhalen daarover aan de keukentafel raakten me. Iets in mij voelde dat ik ook in die richting verder moest zoeken naar antwoorden om méér spontaan mens te kunnen worden. Na de middelbare school  ben ik toen op zoek gegaan in die grote buitenwereld. Ik ben allerlei opleidingen/cursussen en therapieën gaan volgen, boeken gaan lezen en zo werd ik stapje voor stapje wijzer, begreep ik meer.  Maar het bijzondere was dat vooral door de intense, fijne maar ook extreem moeilijke ervaringen en gesprekken met mensen, ik pas echt verder kwam.  Mensen die zich met mij wilden verbinden  of mensen met wie ik me wilde verbinden. Gelukkig waren die er enkelen. Ik was vaker angstig, maar ging toch elke keer weer opnieuw het contact aangaan en ervaren , me dan weer terugtrekken om te kunnen verwerken. Mijn gevoel ging ik leren kennen en bewust worden wat dat bij mij en de ander(en) te betekenen had. Ik werd moediger, ook door vallen en weer opstaan, en ik begon me meer veilig te voelen !   

Het dieper vertrouwen van een ander mens, accepteren van hun nabijheid en durven toelaten, meer overgeven aan wat dan te voelen was-is. Van daaruit mezelf en het leven meer gaan vertrouwen, in mijn eigen tempo ! Ik ben iemand die daar véél tijd en positieve ervaringen in de omgang met mensen voor nodig heeft gehad.

Bijzonder waardevol waren en zijn deze mensen , die me raakten in mijn hart alsook in mijn diepe angst. Zij die zelf ook trauma's hadden meegemaakt en daarmee worstelden; van hen leerde en leer ik het meest. Zij werden en zijn nu mijn meest waardevolle contacten-vrienden-leermeesters (m/v) en ik ook voor hen ! 

Spiritualiteit, er is meer tussen hemel en aarde, ging ook een belangrijke rol in mijn leven spelen. Dat werd echt sterker toen ik na de plotselinge dood van mijn vader, ik met hem in contact kwam 3 dagen na zijn dood; een bijzonder liefdevolle ervaring !  Sindsdien is de link met andere werelden en bewustzijnsniveaus een waardevol gegeven wat deel uitmaakt van hoe ik het leven als mens ervaren kan en van waaruit ik mensen coach.

Tegenwoordig kan ik oprecht zeggen dat ik een veel spontanere, veelzijdige, eigen wijze, gelukkige, polyamoreuze queer man ben  , die van het contrastvolle leven als mens en met mensen geniet ! Ik pas niet in een hokje en heb ook geen behoefte om jou in een hokje te zien of te duwen.  Ik voel mij als een moeder in een mannenlijf .  

Ik kan goed luisteren, nabij zijn en ben sterk intuitief invoelend. Ik kan ondersteunend zijn in het, stapje voor stapje, meer kunnen gaan beleven van waardevolle verbindingen vanuit je hart. Gelijkwaardig zijn in contact. Vrij en nooit boven de ander of me meer voelend. Want ieder heeft een ander startpunt, ervaringen en wensen, die er wat mij betreft allemaal mogen zijn ! Gewoon verschillend ! 

En dat kan contact maken ook zo boeiend en waardevol maken. We beleven dit contrastvolle leven, dit magische zielenspel, dat we individueel en met elkaar spelen, hier en Nu. Kwetsbaar onderzoekend wordt ons leven rijker en rijker,  wat in geldwaarde nooit uit te drukken is !

Ik ben vooral een ervaringsdeskundige coach , die ook zelf nooit uitgeleerd zal zijn en ben benieuwd naar jouw  eigenheid, je vragen en antwoorden, je talenten en persoonlijke (ziele)pad ......


Welkom !

 

Ervaringen en studie

1969-1983 meehelpen in de levensmiddelenzaak van mijn ouders

1970-1974 spelend klussen op de boerderij van mijn schoolvriend Jos

1972-1974 Paardrijlessen Manege Keent

1978-1985 postbezorger bij de PTT.

1980 Cursus dramatische expressie bij Tineke Prins.

1981-1985 HBO-jeugdwelzijnswerk. Met stages in buurtwerk woonwagenkamp, crisis-opvang en kamertraining. 

1984-1986 vrijwilliger en scholenvoorlichter bij het COC

1985-1986 vrijwilliger bij de Wereldwinkel Weert en later bij spiritueel centrum de Kosmos Amsterdam.

1985-1987 Opleiding School voor Gestalt en Psychosynthese.

1986 Start bijzondere vriendschap met Martin Ottow, die 4 jaar later mijn liefdevolle partner werd.

1986 plotselinge overlijden van mijn vader en 1e bewuste spirituele ervaring.

1987 Cursus  bij school voor Intuïtieve Ontwikkeling Utrecht

1989-2002  Kassier tankstation aan de A2.

1989 jaarcursus Sprituele Verloskunde samen met Martin

1991-2005  Met Martin oprichten en begeleiden van Stichting Levens-Sporen in Weert (gespreksgroepen en cursussen bewustwording en verwerking).

1993-1999 Openen, mede vormgeven en runnen van een Inloophuis in Weert.

1993-2001 Secretarisfunctie bij een Indische sociale club (IVK) voor mensen afkomstig uit of betrokken bij het voormalige Ned. Indië. 

1995- Start vriendschap met Armand Reijnders die de 2e geliefde werd van Martin en later mijn geliefde partner werd en nog is. Polyamorie; van meer mensen tegelijk kunnen houden; het bestaat, ik beleef het ! 

1999-2003 Mede opzetten en runnen van een Indonesische Sponsorwinkel Toko de Waringin in Weert ( Stichting Levens-sporen werd Martin Ottow Stichting).

2000  Na 14 jaren Leukemie overleed mijn/onze beste vriend en bijzonder liefdevolle en wijze partner Martin Ottow. Mede oprichter en grootste motor achter Stichting Levens-Sporen en sponsorwinkel Toko de Waringin.

2001 Cursus Ontmoeting met je hogere zelf bij Joey Stardancer en Nora.

2002 Mede oprichten en runnen van een eigen bedrijf = groothandel Indonesische handwerkproducten. Verhuisd naar Bali om daar, samen met Armand, de inkoop te gaan verzorgen en een (sociale) werkplaats op te zetten. 

2004 Door de economische crisis en andere ontwikkelingen de BV gestopt en terug naar Nederland. Onze inspanningen om een sociale werkplaats op te zetten werd, met flinke ondersteuning van ons, gelukkig wel voortgezet en uitgebreid door de toegewijde bevriende stichting Kupu Kupu in Ubud Bali.

2004 - tot en met nu gewerkt , eerst in de logistiek en later weer als kassier in een tankstation.

2006 Workshop Spiegelogie gevolgd in België.

2007 Getrouwd met mijn liefste Armand.

2004-2009 Mantelzorg voor hoogbejaarde peettante.

2009-2010 Cursussen ThètaHealing® Basis DNA gevolgd samen met Armand bij Cari Elias. 

2010 Kennismaking met Abraham-Hicks; de leringen van Abraham

2010-2020 Mantelzorg voor hoogbejaarde moeder..

2014-2016 Wekelijks op zondagmorgen Natuurdans = dansexpressie georganiseerd en geleid.

2014 Start vriendschap met Anne van dewildepaardebloem.nl . Nu mijn liefste hartsvriendin en zielemaatje.

2016 jaarCursus Stembevrijding bij Jan Kortie Amsterdam gevolgd. 

2016 Kennismaking met Matt Kahn 

2018 Workshop en therapie Soulvoice gevolgd bij Angelike Valster.

2019 weekendWorkshop Movement Medicine door Ya'Acov Darling Kahn gevolgd.

2020 Mijn 93 jarige moeder is doorgereisd naar Hemelse sferen ...

2020 weekend Workshop the Gay Soul gevolgd bij Puur na Tuur in België.

2020 weekendWorkshop Gay Tantra door Armin Heining gevolgd in Keulen.

2020 Dagelijkse Workshop Corona; snelcursus op het gebied van medische wetenschap, politiek , machtstructuren, bewustzijn, vrijheid en spirituele ondersteuning...

december 2020 waardevolle kennismaking met de zeer bijzondere jonge vrouw Christina von Dreien, via al haar boeken en youTube filmpjes  

2020-2021 de waarde van Medical Medium Antony William ontdekt

Juli 2021 contact met Amudra Madhura en het leven van Prana ( licht/levensenergie)

Tegenwoordig interesseer ik me in het verder onderzoeken en ervaren van meer polyamorie in de nieuwe samenleving die we samen creëren
, het gaan leven zonder eten en drinken maar van Prana, helende Oertonen, voedselbossen, houten eco woningenbouw en samenleven in comunevorm met een groepje liefdevolle mensen.